om at gro Udstilling ⌘ how to grow Exposition

 Uddrag fra kataloget lavet i forbindelse med udstillingen.

 


At gro for at findes. et indbygget potentiale i alt levende. vokse. spire. skyde i vejret. tiltage. trives. udvikle sig. blive større. højere og mere frodig.

gro fast                 gro til              gro sammen                     gro frem

dårlige, frugtbare, gode, optimale eller barske vækstbetingelser og golde marker. om at noget kan være en mulighed, men samtidig være så utilgængeligt. men også om hvordan noget tager sig ud der er afgjort tilgængeligt. uden forhindringer. øde. grænseløst.

Så tilgængeligt at vinden kan blæse lige igennem.

det flygtige. aldrig nå at slå rødder. aldrig nå at begynde at vokse. eller måske slå for mange og for dybe rødder. og derfor ikke være i stand til at flytte sig en eneste tomme. hvad er akkurat tilpas. hvad skal jeg gro op til. gro videre til. hvad er mit mål. blive smuk. bære frugt. blive stærk. blive elsket. blive værdsat. blive mageløs. ekstraordinær. blive dygtig. blive kærlig. usårlig. uopnåelig. blive gammel.

Noget gror for godt. for hurtigt. for ukontrollerbart. den uønskede vækst. ukrudt. skvalderkål. sladder. egoisme. brændenælder og grådighed.

hvem og hvad bestemmer grokraften. den varierende styrke. hvor længe skal man gro. hvad er målet. bliver man ved med at gro. gror man som gammel. er det muligt ikke at gro. er det at ældes eller visne en del af det at gro.

er det et succeskriterie at dyrke en hel oase? eller

er en enkelt rose på det kolde højfjeld nok? marehalmen som vokser i sandet langs den salte kyst. eller en kaktus i ørkenen.


Facebook: Morsø Kunstforening af 1961


The Preparation

 


Facebook: Morsø Kunstforening af 1961